עב

Nissimmi’s Table

Nissimmi Naim Naor is a chef who delves into the worlds of memory, culture, identity, and tradition, weaving them together through the art of food. And of course, carbs—always carbs.

Where food, tradition, and community come together. Nissimmi Naim Naor blends culinary artistry with the richness of Judaism, learning, and connection, creating workshops that nourish both body and soul.

סדנאות

הזדמנות מצוינת ללמוד לאפות את עוגת השמרים שתמיד חלמת עליה, להבין איך באמת עובדים עם דגים טריים ולמה השילוב בין סלק לחומץ בלסמי כל כך מוצלח.

אירועים

מעגל של אנשים שאוהבים אותך. אוכל טעים. השולחן ליד מלא בגביעי יין ובכל הדברים הטעימים האלה שתמיד רצית באירוע שלך.

מתכונים

פשוט וטעים מאוד, בלי להסתבך יותר מדי- כמה מתכונים פשוטים שאני אוהב לבשל, ועוד יותר לאכול

Meet Nissimmi Naim Naor

Nissimmi is a passionate chef, an ordained rabbi, educator and speaker, who combines his love of food and people with his commitment to building connections between culture, Jewish identity, and tradition. He is the creator and TV host of A Pot of Longing (סיר געגוע), as well as Shalom Hartman Institute’s People of the Cook: Your Kitchen as a Beit Midrash.

Traveling between North America and Israel, Nissimmi offers intimate culinary events, large-scale workshops, and engaging lectures. Known for his magnetic personality and genuine love for meeting and feeding people, he brings a unique warmth and depth to every event he hosts.

Rooted in the flavorful traditions of his grandmother Miriam’s kitchen and honed in some of Israel’s most celebrated restaurants, Nissimmi’s culinary journey is steeped in Jewish heritage, stories, and memories. As a creator, educator, and enthusiastic eater, he explores the central role food plays in shaping Jewish identity, weaving together rich historic knowledge, Jewish texts, and, of course, carbs.

Beyond the kitchen, Nissimmi holds degrees in philosophy, economics, political science, and law. He received his rabbinical ordination from the Hartman Institute and serves as a Casualties Notification Officer in the IDF reserves, where he has served over 200 days since October 7th.

Nissimmi lives in Jerusalem with his wife, Shlomit, and their three daughters. He also leads the Siah Yitzhak congregation in the Katamon neighborhood, continuing to blend his passions for food, community, and Jewish tradition.

פעולה של היזכרות

בכל אזכרה שיש לנו במשפחה, בין תיאומי השעות והמקומות, תמיד יש שאלה אחת שחוזרת תמיד: מה הכנת לאזכרה? ועל אף שלכל אזכרה במשפחה יש את המאכלים הקבועים שלה (וודקה קפואה, פשטידת תפוחי אדמה ודג מלוח באזכרה של אבא של שלומית; גרגרי חומוס, פול וקוסקוס חריף עם גזרים באזכרה של סבתא רותי; חריימי, לחם וקוסקוס באזכרה של סבא ניסים), אין אזכרה שלפניה לא נדבר על מה מכינים, ואחריה לא נדבר על איך יצא. באזכרה עצמה אנחנו ממלאים קעריות וצלחות, אוכלים וזוכרים, צוחקים ובוכים ואוכלים, ומתגעגעים ואוכלים עוד משהו קטן, ומספרים על הפעם ההיא ששכחו לשים תיבול על הפולים, על פרוסה של לחם אחיד עם פלפל שחור גרוס, או על החריימי החריף של סבתא שאי אפשר היה להפסיק לאכול בעיניים דומעות מחריפות.

אכילה, בסופו של דבר, היא פעולה של היזכרות, וכמוה גם הבישול. בכל רגע שבו מישהי אוכלת סנדוויץ’ מקופלים כל אלפי הסנדוויצ’ים שהכינו לה בתור ילדה לבית הספר; ובכל סיר קציצות שמישהו מעמיד יש זכרונות מדורות על גבי דורות שהעמידו את סירי הקציצות הללו והאכילו בהם את האנשים שהם אוהבים, וכולם התייצבו ובאו ונעמדו מאחורי כתפו של המבשל, רק כדי לוודא שהוא נותן לרוטב להצטמצם לפני שיכניס את הקציצות, ושלא ישכח לסחוט חצי לימון פנימה בסוף, כי זה מה שנותן את כל הטעם.

פעולה של היזכרות

בכל אזכרה שיש לנו במשפחה, בין תיאומי השעות והמקומות, תמיד יש שאלה אחת שחוזרת תמיד: מה הכנת לאזכרה? ועל אף שלכל אזכרה במשפחה יש את המאכלים הקבועים שלה (וודקה קפואה, פשטידת תפוחי אדמה ודג מלוח באזכרה של אבא של שלומית; גרגרי חומוס, פול וקוסקוס חריף עם גזרים באזכרה של סבתא רותי; חריימי, לחם וקוסקוס באזכרה של סבא ניסים), אין אזכרה שלפניה לא נדבר על מה מכינים, ואחריה לא נדבר על איך יצא. באזכרה עצמה אנחנו ממלאים קעריות וצלחות, אוכלים וזוכרים, צוחקים ובוכים ואוכלים, ומתגעגעים ואוכלים עוד משהו קטן, ומספרים על הפעם ההיא ששכחו לשים תיבול על הפולים, על פרוסה של לחם אחיד עם פלפל שחור גרוס, או על החריימי החריף של סבתא שאי אפשר היה להפסיק לאכול בעיניים דומעות מחריפות.

אכילה, בסופו של דבר, היא פעולה של היזכרות, וכמוה גם הבישול. בכל רגע שבו מישהי אוכלת סנדוויץ’ מקופלים כל אלפי הסנדוויצ’ים שהכינו לה בתור ילדה לבית הספר; ובכל סיר קציצות שמישהו מעמיד יש זכרונות מדורות על גבי דורות שהעמידו את סירי הקציצות הללו והאכילו בהם את האנשים שהם אוהבים, וכולם התייצבו ובאו ונעמדו מאחורי כתפו של המבשל, רק כדי לוודא שהוא נותן לרוטב להצטמצם לפני שיכניס את הקציצות, ושלא ישכח לסחוט חצי לימון פנימה בסוף, כי זה מה שנותן את כל הטעם.

Workshops, Lectures & Experiences

Workshops

Nissimmi’s tailor-made workshops explore Jewish peoplehood, culture, and history through food, traditions, and personal stories. These hands-on experiences are open to all ages, offering deep engagement with Jewish heritage while kneading, chopping and baking. A workshop ranges between one to four hours, and includes Jewish text study, cooking, baking and a handful of freshly baked goods or a shared memorable dinner. Nissimmi’s holistic approach sparks meaningful conversations, as he combines study, poetry, and cooking, blending the spiritual nourishment of ancient texts with the rich tapestry of tradition alongside modern Jewish & Israeli dishes.

Custom Experiences

We would be thrilled to design personalized expereinces, cooking workshops, and lectures tailored to your unique community and needs. Whether you’re interested in an intimate gathering, a workshop for 50+ people, or seeking an exploration of a specific topic, Nissimmi is excited to collaborate with you to craft something that is right for your community. Our offerings are thoughtfully curated to engage audiences of all ages, with content that resonates deeply across diverse groups. We look forward to creating a memorable event.

Lectures & Talks

Nissimmi’s lecture and talks foster engaging conversations on Jewish food, identity, Israel-diaspora relations, and his role as a community leader and a casualties informer in the world post October 7th. He highlights food as a bridge between people and communities worldwide, while blending vast culinary knowledge with personal stories seasoned alongside Jewish texts. Nissimmi’s lectures are designed for all ages, with content thoughtfully adapted for any group.

Media & Press

People of the Cook: Your Kitchen as a Beit Midrash

People of the Cook is a video series featuring Yehuda Kurtzer, President of the Shalom Hartman Institute.  As we prepare holiday foods, we explore important questions and ideas about Peoplehood, tradition, and identity. 

A Pot of Longing (סיר געגוע)- In Memory of Ben

KAN Digital |When Ben returned from the army, his favorite treat waiting for him at home was schnitzel, mashed potatoes, and salad—his absolute favorite meal. I had the privilege of cooking with Ben’s family and recreating the dishes that brought him so much comfort and joy.

A Pot of Longing (סיר געגוע)- Cooking With Savta Yael

KAN Digital | “If only we could bring this to Gaza,” said Yael Sobol, grandmother of the kidnapped twins Ziv and Gali Berman. I had the honor of preparing their beloved family couscous together with Yael.

 

Nissimmi's Recipes

כותרת וידאו

כותרת המלצות

Gallery

Bookings & More!